Šok na Australian Openu: Kraj za Novaka Đokovića!
Foto: EPA

Denis Istomin pobijedio Đokovića

Šok na Australian Openu: Kraj za Novaka Đokovića!

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković poražen je u 2. kolu Australian Opena. Drugi igrač svijeta je šokantno poražen od Uzbekistanca Denisa Istomina s 3:2, po setovima 7:6, 5:7, 2:6, 7:6 i 6:4.

Velika borba viđena je od prvog gema ovog seta. Novak je već na samom početku spašavao šest break lopti i vidjelo se da srbijanski teniser nije na svom nivou.

To je Istomin iskoristio u sedmom gemu da oduzme servis Đokoviću, ali mu je drugi igrač svijeta odmah uzvratio za izjednačenje rezultata na 4:4.

Do kraja prvog seta su obojica bili jako sigurni na svoj servis. Ušlo se u tie-break u kojem je Uzbekistanac bio bolji i osvaja set sa 7:6.

Jedan break je Novaku bio dovoljan u drugom setu da izjednači rezultat. Oduzeo je servis protivniku u 11. gemu i sigurnim servisom je došao do osvajanja drugog seta sa 7:5.

Treći set je ponudio mnogo bolju igru Novaka Đokovića. Čak četiri oduzeta servisa su viđena u ovom setu, a Đoković je uspio dvostrukim breakom napraviti razliku kada je najviše trebalo i osvojio je treći set sa 6:2.

Netipične greške sputavale su Đokovića u ovom meču. Istomin je došao do 2:0 u trećem setu, ali ispustio ovaj set u sedmom gemu kada Novak uzvratio breakom, da bi potom Uzbekistanac imao i set loptu na servis Đokovića u 10. gemu, no nije ju iskoristio.

Ponovo se ušlo u tie-break ovog seta i ponovo je ovaj dio bolje odigrao Istomin, koji osvaja set za 7:6 i dolazi do izjednačenja rezultata na 2:2.

Fantastični Istomin nastavio je i u petom setu da igra zaista fantastično. Pogađao je apsolutno sve, a u petom gemu je došao do breaka za vodstvo od 3:2. Potom je servisom potvrdio oduzeti servis i došao je do velikih 4:2.

Uzbekistanac je koristio svaku grešku Novaka Đokovića. Uspio je završiti posao u petom setu i doći do velike pobojede, vjerovatno i najveće u karijeri.

Australian Open, 2. kolo:

Đoković - Istomin 2:3 (6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi