Šokantan poraz Kyrgiosa od Bemelmansa

ATP Antwerpen

Šokantan poraz Kyrgiosa od Bemelmansa

E. Ganibegović

Nick Kyrgios, koji je bio jedan od nositelja turnira u Antwerpenu, iznenađujuće je poražen u drugom kolu od 98. nositelja, Rubena Bemelmansa sa 2:1 u setovima ( 6:7, 6:3, 6:3 ). 

Australac je u prvom setu bio bolji protivnik, ali bez obzira na to nije tek tako stigao do slavlja. Namučio je Bemelmans dobro Kyrgiosa, koji je na kraju nakon tiebreaka osvojio prvi set sa 6:7.

Belgijski teniser je u drugom setu za 39 minuta nadigrao Kyrgiosa sa 6:3, pa je tako došao da poravnanja.

Krygios ulazi nešto bolji u treći set i dolazi u vodstvo od 0:1, međutim Bemelmans je nakon toga zaigrao znatno bolje pa je došao do prednosti od 3:1. 

Pokušavao je Australac da se vrati u meč, ali Ruben je do kraja uspio da nastavi sa dobrom igrom i tako slavi sa 6:3 u posljednjem setu, te sebi obezbijedi prolaz u sljedeći krug turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi