Šoše: Neki su jedva čekali da izgubimo

Rade u savezu, a rade protiv reprezentacije

Šoše: Neki su jedva čekali da izgubimo

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH je porazom zaključila svoj nastup ove sezone. Ranije nego što je to bio slučaj predhodne dvije godine.Tada smo razigravali za ulazak među 32 najbolje selekcije svijeta.

Prvi put nas je zaustavio Portugal, u petom meču, drugi put Danska također u petom. Ove godine smo opet ''pucali'' isto, ali nije išlo. Bjelorusija je bila bolja, na kraju sa 4:1, ubjedljivo, iako je sa jednom ili dvije loptice na našu stranu moglo biti puno drugačije. Ali to je tenis, nekada nešto da, pa onda i nešto uzme. To je na svojoj koži osjetio Amer u meču sa Ignatikom.Poraz je svakako neugodan, za našu selekciju i bolniji jer se očekivao prolaz dalje, ali realno ništa strašno. Od ulaska u II grupu, odigrali smo osam mečeva, sedam u gostima, tri smo izgubili.

Onaj ko prati tenis, pogotovo Davis Cup zna koliko je teško igrati u gostima, bez obzira na protivnika. Nakon meča smo razgovarali sa direktorom TS BiH, Zlatkom Šošom, tačnije planirali smo razgovarati o meču, ali nismo mogli izbjeći posljednja dešavanja oko samog saveza.

''Bojim se da su neki jedva čekali da izgubimo ovaj meč. Sve ono što se dešavalo prije samog meča, a tu mislim na stvari unutar samog saveza su ostavile traga na samu Davis Cup selekciju. Jer definitivno je atmosfera narušena u savezu i to posljednjih, godinu dvije dana. Pojedini organi samog saveza uopšte ne vode brigu o reprezentaciji koja je o kojoj se brinu jedan ili dva čovjeka. Tu je pitanje koliko je nekome u samom savezu stalo do reprezentacije,
jer se vidjelo da su neki jedva čekali da nam se dogodi jedan ovakav poraz'' priča poprilično razočaranim glasom'' Šoše. I zbog posljednjih dešavanja oko reprezentacije i zbog poraza jer u taboru reprezentacije očekivali pobjedu.

''Pobjedu smo očekivali, smtrali smo da je došlo vrijeme da se napokon probijemo u I grupu, nismo uspjeli i zbog toga sam razočaran.Znali smo da će biti teško, jer teniseri Bjelorusije se pripremaju upravo u ovom kompleksu gdje smo igrali, imaju trećeg tenisera svijeta u parovima, ali smo vjerovali da možemo do pobjede. Amer je propustio nemoguće u prvom setu protiv Ignatika i vjerovatno bi se meč drugačije razvijao u nastavku, ali to je tenis. Amer je imao sjajnu seriju pobjeda u singlu, negdje je to moralo stati. Sada imamo dovoljno vremena da se posložimo, prije svega mislim u savezu i da se pripremo za narednu sezonu. Već sada radimo kalkulacije ko bi mogao biti naš protivnik i nadamo se da ćemo napokon imati sreće u žrijebu'' kaže na kraju razgovora Šoše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.