Španija i Australija na rubu, Holandija iznenadila

Kazahstan i Švicarska blizu prolaska u četvrtfinale

Španija i Australija na rubu, Holandija iznenadila

Četiri reprezentacije nakon prvog dana Svjetske grupe Davis Cupa imaju maksimalnu prednost. To su Njemačka, Francuska, Kazahstan i Švicarska. Ništa neočekivano.

Carlosa Moya nije mogao više izvući sa Bautistom Agutom i Felizianom Lopezom, protiv vrlo dobre Njemačke u Frankfurtu. Philipp Kohlschreiber je pomeo iznenađenje sa Australian Opena, nakon čega su na teren izašli Florian Mayer i Feliziano Lopez. Mayer je dobio prva dva tie breaka, Lopez treći i četvrti sa tri breaka. U petom je Mayer poveo 3-0 i Njemačka je osvojila nakon tri sata i 54 minute i drugi bod.

Francuzi prvog dana nisu izgubili niti seta protiv Australije, Bozoljac i Lajovic su pružili dobar otpor Federeru i Wawrinki, dok je Belgija bila blizu jednog boda u Astani. Kukushkin je u četiri dobio Bemelmansa, Golubev Goffina u pet. Goffin je u prvom ispustio break prednosti, Golubev u petom, prije nego što je propustio pet meč lopti. Na kraju je Golubev poveo 11-0, pa je Goffin spasio četiri meč lopte. Petu nije uspio.

Iznenađujuće dobar posao napravili su Holanđani u Češkoj. Robin Haase je okrenuo Stepaneka koji je u četvrtom i petom setu osvojio tri gema. Stvar je spasio Berdych u drugom singlu.

Svjetska grupa:
Češka - Holandija 1:1
Japan - Kanada 1:1
Njemačka - Španija 2:0
Francuska - Australija 2:0
Argentina - Italija 1:1
Kazahstan - Belgija 2:0
Srbija - Švicarska 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.