Španija, Švicarska i Holandija ostaju u Svjetskoj grupi

Favoriti nisu dozvolili iznenađenje

Španija, Švicarska i Holandija ostaju u Svjetskoj grupi

Tri reprezentacije su već nakon subotnjih mečeva parova izborile opstanak u Svjetskoj grupi. Očekivano Španija i Švicarska i donekle neočekivano Holandija.

Španci su sa Nadalom bili prejaki za Ukrajinu. U meču parova, treći bod su osigurali Marc Lopez i Rafael Nadal. Molchanov i Stakhovsky su uspjeli dobiti drugi set, ali od toga nisu mogli više.

I Holandiju ćemo naredne godine gledati u ovom društvu. Robin Haase i Jean-Julien Rojer su odradili svoje drugog dana. Dobili su u četiri seta Juliana Knowlea i Olivera Maracha.

Švicarcima nije trebao Roger Federer protiv Ekvadora, dovoljan je bio i Stanislas Wawrinka. Ipak Wawrinka i Lammer nisu lako stigli trećeg boda, Emilio Gomez i Roberto Quiroz su borili, na kraju su pali u pet setova.

Što se tiče ostalih mečeva, Velika Britanija u Umagu ima 2:1 protiv Hrvatske, odluka pada u duelu Andyja Murraya i Ivana Dodiga. Britanci su dobili parove.

Još jedan par je došao do izražaja u subotu i to jaki brazilski. Melo i Soares su lako sredili Emmricha i Brandsa. Pat Rafter je probao sa kombinacijom Guccione - Kyrgos i zamalo je pogodio. Na kraju je uigranost para Matkowski - Fyrstenberg dođla do izražaja, Poljaci su slavili 3-2.

Rezultati:
Španija - Ukrajina 3:0
Holandija - Austrija 3:0
Hrvatska - Velika Britanija 1:2
Švicarska - Ekvador 3:0
Njemačka - Brazil 2:1
Poljska - Australija 1:2
Belgija - Izrael 1:2
Japan - Kolumbija 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.