Špansko finale u Houstonu

Almagro bez borbe, Verdasco u dva

Špansko finale u Houstonu

U finalu ATP turnira u Houstonu gledat ćemo dva tenisera iz Španije. Trećeg i četvrtog nositelja Nicolasa Almagra i Fernanda Verdasca. Almagro je svoje 21. finale u karijeri izborio bez minute provedene na terenu. Amerikanac Sam Quarrey je predao i prije početka zbog povrede.

Posljednje finale koje je igrao u karijeri Almagro, bilo je upravo prošle godine u Houstonu. Trenutačno je na 12 titula, posljednja je bila u Sao Paulu prije dvije godine.

Fernando Verdasco je u dva seta drugog polufinala savladao Kolumbijca Santiaga Giralda. U prvom setu je Verdasco napravio jedan break, dok je u drugom bila prava " ludnica". Break na break, Giraldo je vodio 5-3, izgubio je 7-5. Verdasco na svoju šestu titulu u karijeri čeka od 2010. godine. Prošle godine je imao priliku u Bastadu, ali je poražen u finalu.

Polufinala:
Nicolas Almagro (Spa, 3) - Sam Querrey (USA) predoa Querrey
Fernando Verdasco (Spa, 4) - Santiago Giraldo (Kol) 6-4, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.