Spektakl u Londonu: Đoković u pet setova bolji od Del Potra

Spektakl u Londonu: Đoković u pet setova bolji od Del Potra

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković igrat će u finalu trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona. Naime, Đoković je u polufinalnom meču sa 3:2 po setovima savladao Juana Martina del Potra.

Prvi set je donio zaista fantastičan tenis sa obje strane. Oba tenisera su držala svoj servis sve do 12 gema, kada je Đoković napravio break, te je došao do osvajanja prvog seta sa 7:5.

Del Potro je i pored izgubljenog prvog seta nastavio sa odličnom igrom u nastavku meča. U drugom setu je napravio sajajn posao breakom u sedmom gemu, te je došao do prednosti koju je do kraja drugog seta i sačuvao. Osvojio je ovaj set sa 6:4, te je izjednačio na 1:1.

Velika borba viđena je i u trećem setu. Del Potro je imao dvije break šanse u sedmom gemu, ali je Đoković uz dosta muke uspio da se spasi. Imao je potom Novak u 12 gemu trećeg seta 0:40 i tri set lopte, ali se Argentinac spasio, pa se ušlo u tie-break.  Bolje se u tie-breaku snašao Đoković, te je dobio set sa 7:6 i vodstvo od 2:1.

Odličan tenis je viđen i u četvrtom setu. Kada je Đoković u sedmom gemu došao do break i vodstva od 4:3, činilo se kako je finalista već poznat, ali je Del Potro uzvratio breakom već u narednom gemu za 4:4. I ovaj set je otišao u tie-break, a iako je Novak imao dvije meč lopte, Del Potro je uspio spasiti obje, te je osvajnjem četiri uzastopna poena došao do osvajanja četvrtog seta sa 7:6.

U petom setu  oba tenisera su djelovala izmoreno, no Đoković je bio nešto svježiji. Uspio je jednom "breaknuti" Del Potra, što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Wimbledon polufinale:

Đoković - Del Potro 3:2 (7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.