Spin 2012 juriša na najviše ciljeve

Stoni tenis

Spin 2012 juriša na najviše ciljeve

Stonoteniserski klub Spin 2012 iz Sarajeva, koji su osnovale sestre Amela Hadžiahmetović-Mujezinović i Emina Hadžiahmetović, u debitantskoj sezoni osvojio je prvo mjesto u prvoj polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je osnovan sredinom 2012. godine, klub je već u prvoj sezoni pokazao zavidne rezultate, ostvarivši sve pobjede u prvom dijelu prvenstva.

Sestre Hadžiahmetović na taj način su nastavile dominaciju na domaćoj sceni, jer su klubovi za koje su nastupale posljednjih godina redovno osvajali šampionsku titulu u konkurenciji stonoteniserki.

"Drago nam je što smo uspjele u prvoj sezoni napraviti vrhunske rezultate i zabilježiti sve pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i osvojiti duplu krunu, prvenstvo BiH i Kup - kazala je trenerica kluba Amela Hadžiahmetović-Mujezinović.

Članica kluba Emina Hadžiahmetović odigrala je jednu od najboljih sezona u karijeri, osvojivši tri medalje na međunarodnim takmičenjima. Na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Bugojnu okitila se zlatnom medaljom, a  na seniorskom turniru u Zagrebu osvojila dvije bronzane medalje. Uz to je, zajedno s ostalim članicama reprezentacije, na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Dortmundu ostvarila historijski uspjeh za bh. ženski stoni tenis, plasiravši se u B-diviziju.

"Iako smo dugo u stonom tenisu, nije bilo lako krenuti ispočetka u junu kada smo formirale klub. No, imali smo dobre uvjete za trening i već na početku smo pokazali da ćemo voditi glavnu riječ u prvenstvu. Cilj nam je da osvojimo titulu prvaka i slavimo u Kupu - izjavila je Emina Hadžiahmetović, koja još jednu godinu ima pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji.

Nju i njenu klupsku kolegicu Ajlu Kovač očekuju nastupi na turnirima u Češkoj u februaru, Poljskoj u aprilu te Italiji u maju, gdje će pokušati da osvajaju bodove za evropsku i svjetsku rang listu da bi bile među nositeljicama na evropskom juniorskom prvenstvu u julu u Češkoj.

"Već 12. februara Emina i Ajla nastupit će na jakom turniru u Češkoj, gdje nam je cilj da osvojimo što više bodova za rang liste. Naravno, nadamo se i medalji na tom takmičenju, ali prioritet su bodovi, da bi Emina do početka evropskog prvenstva bila među 32 evropske juniorke čime bi ušla na listu nositeljica - kazala je Amela Hadžiahmetović-Mujezinović.

Dodala je da će bh. reprezentacija u maju učestvovati i na svjetskom seniorskom prvenstvu u Parizu.

Izrazila je nadu da će nadležne institucije prepoznati rezultate kluba i pomoći  u njegovom radu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.