Srbija i Češka u prednosti

Polufinale Davis Cupa

Srbija i Češka u prednosti

Prvi vikend nakon US.Opena nudi mečeve polufinala Svjetske grupe Davis Cupa. U Beogradu, Srbija čeka Kanadu, u Pragu češka Argentinu. Srbija je ponovo kompletna, sa Novakom Đoković veliki favoriti protiv Kanade koja je po prvi put u polufinalu elitnog ranga.

Kanađani su izbacili oslabljenu Španiju u prvom kolu, nakon toga i Italiju. U Beogradu je Milos Raonic glavni adut. Ako Raonic prvog dana savlada Tipsarevića, onda Nestor i Pospisil mogu zakomplikovati situaciju. Srbija je izabrala zemlju koja uvijek može biti mač sa dvije oštrice.

Česi naravno u Pragu nisu uzeli zemlju jer igraju protiv Argentine. na tvrdoj podlozi će ugostiti Monaca, Berlocqa i ostatak ekipe. Do sada su ove dvije selekcije igrale pet puta, četiri na zemlji. Česi vode 4:1, prošle godine su u polufinalu dobili "gaučose" u Buenos Airesu 3:2. Prvi meč igraju Radek Stepanek i Juan Monaco, nakon toga na teren će Berdych i Leonard Mayer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.