Srbija očekivano okrenula Kanadu

U finalu Češka i Srbija

Srbija očekivano okrenula Kanadu

Protivnik Češke u finalu Davis Cup bit će Srbija. Realno, bez obzira što su Kanađani imali 1:2 nakon dva dana, za pobjedu su trebalu čudo. Trećeg dana Kanađani nisu osvojili niti seta.

Prvo je Novak Đoković dobio Milosa Raonica 7-6(1), 6-2, 6-2. U prvom setu smo imali po jedan break na obe strane, u tie breaku Raonic nije imao šanse. U drugom je Kanađanin dva puta izgubio svoj servis, u trećem je vratio jedan nakon što je Novak poveo 4-0, ali je opet zapeo u sedmom gemu.

Janko tipsarević je prihvatio ulogu favorita protiv Vaceka Pospisila iako ove sezone ne briljira. Pospisil je u tri seta samo jednom uzeo servis Janku i to kada je sve bilo gotovo kod 5-3 u trećem setu. U tie breaku prvog Pospisil je osvojio tri poena, u drugom je Tipsarević sa dva breaka stigao do 6-2, prije nego što se krenulo u treći set.

Pospisil se izvukao nakon 4-1, u tie breaku je spasio četiri meč lopte, ali je na kraju izgubio 7-6(3), 6-2, 7-6(6). Finale je na rasporedu od 15. do 17. novembra, a Srbija će biti domaćin.

Polufinale:
Češka - Argentina 3:2
Srbija - Kanada 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.