Sredili Luksemburg, slijedi Moldavija

Odradili prvo kolo

Sredili Luksemburg, slijedi Moldavija

M. Maksimović

Nije bila ''metla'' na kraju, ali nema veze.Ovo je naša najubjedljivija pobjeda otkako smo u II grupi EA zone. 

Posljednjeg dana priliku je kao što se i očekivalo dobio mladi Nerman Fatić momak koji je dvije godine mlađi od Damira Džumhura.Fatić je odigrao dobar meč, dobio je prvi set, ali je na kraju izgubio u tri. Tačku na  i na kraju je stavio Aldin šetkić koji je odradio posao protiv Laurenta Brama 6-3,6-1. 

 

Naredni protivnik naše selekcije bit će Moldavija. U Kišnjevu se je peti meč bio odlučujući, igrao je Maxim Dubarenco protiv Viktora Filipenka. Mađar je dobio prvi set, ali je Maxim uspio napraviti preokret i nakon velike borbe slavio je 6-3,6-4,7-6(4) za konačnih 3:2 

 

Rezultati:

Bugarska - Finska 2:3 

Irska - Estonia 2:2

Tunis - Latvija o:3 

Monaco - Bjelorusija 3:1

Moldavija - Mađarska 3:2

BiH - Luksemburg 4:1

Litva - Kipar 4:1

Portugal - Benin 4:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.