Srušeni Novakovi nevjerovatni rekordi
Foto: EPA

Rekordima došao kraj

Srušeni Novakovi nevjerovatni rekordi

M. Šljivak

Porazom od Sama Querreya u trećem kolu Wimbledona Novak Đoković je ostao bez odbrane naslova na najvećem svjetskom turniru.

Srbijanski teniser je dominirao na Grand Slamovima u proteklih 13 mjeseci, te mu je nakon 30 uzastopnih pobjeda ovo bio prvi poraz od 7. juna 2015. godine i Roland Garrosa.

Činio se Đoković kao nepobjediv. Redao je pobjede, očekivalo se barem i novo finale na Otoku, ali je njegovu seriju prekinuo Amerikanac Sam Querrey.

Također, Novak je prvi put nakon 2009. godine ostao bez plasmana u četvrtfinale Grand Slama. Prije sedam godina ga je u Parizu izbacio Philipp Kohlschreiber i od tada je Nole imao nevjerovatnu seriju u kojima je dolazio barem među osam najboljih.

Međutim, serija je došla kraju i Novak mora kući...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi