Šta se događa sa lijepom Eugenie Bouchard?

Devet poraza u posljednjih 11 mečeva

Šta se događa sa lijepom Eugenie Bouchard?

Šta se događa sa Eugenie Bouchard? Mladom Kanađankom koja nas je oduševila prošle godine ulaskom u finale Wimbledona, polufinala Australian Open i Roland Garrosa. Koja je još kao juniorka osvojila Wimbledon 2012. godine. 

Dobro, odmah treba biti jasno da se radi o mladoj teniserki (21 godina), koja nije niti prva a niti posljednja koja prolazi kroz nešto slično. Brz dolazak na scenu, pa onda pad. Neke su se uspijevale vratiti, neke još i danas traju, dok su neke jednostavno zagubile.

Na Genie kako je zovu prijatelji je da pokaže je li ovo samo trenutačni pad ili nešto gore, više. Početak ove godine nije bio loš, četvrtfinale Australian Opena, a onda je stala. Osam poraza u prvom kolu. Tek je u Indian Wellsu prošla do trećeg kola. Novi bolan je došao u prvom kolu Wimbledona. To je bio deveti poraz u zadnjih 11 mečeva.

"Nisam krenula u godinu kako sam htjela, očito je da moram bolje. No znam da moram biti strpljiva i da ne mogu pobijediti svaki meč ili osvojiti svaki turnir. Stoga sve posljednje poraze uzimam kao lekciju iz koje moram naučiti. Gubim u prvim kolima i onda imam dovoljno vremena da se pripremim za sljedeći turnir. To je prilično zamorna rutina. Više ne znam na čemu da radimo. Nadam se da će mi nešto ipak pomoći da budem bolja," tvrdi Bouchard koja od februara radi sa novim trenerom Sam Sumyk. Ostaje pitanje je li to jedan od razloga, je li još uvijek traje proces prilagođavanja? 

"To je velika promjena, sjetitie se samo Tigera Woodsa koji je mijenjao svoj udarac, u takvim situacijama moraš biti spreman na eventualni pad. Ja moram nastaviti raditi i raditi, svjetlo na kraju tunela će se pojaviti" kaže Bouchard koja je šokirala organizatore ispod majice nosila crni grudnjak u dvoboju protiv Kineskinje Ying-Ying Duan. Stroga pravila Wimbledona kaže da teniseri i teniserke moraju imati samo opremu bijele boje (sjetite se Federera, Wozniacki). Sutkinja Louise Engzell provjeravala je opremu 12. nositeljice, prije meča i nije našla ništa sporno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije