Stan nije mogao do velikog preokreta protiv Raonića

Raonić i Monfils u četvrtfinalu

Stan nije mogao do velikog preokreta protiv Raonića

M. Šljivak

Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. Kanađanin je danas nakon velike borbe pobijedio Švicarca Stana Wawrinku s 3:2, po setovima 6:4, 6:3, 5:7, 4:6 i 6:3.

Odličan meč odigrala su ova dva tenisera, a na kraju je Raonić slavio veliku pobjedu.

Krenuo je odlično. Servis ga je dobro služio, te je zahvaljujući jednom breaku uspio dobiti prvi set sa 6:4. 

Drugi set donosi dosta uzbuđenja. Švicarac pravi break na otvaranju, ali zatim gubi tri od četiri gema na svoj servis i Kanađanin dolazi i do osvajanja drugog seta sa 6:3 i vodstva od 2:0.

Uspio je Stan da se vrati. Nakon velike borbe uspio je da osvoji dva naredna seta i da dođe do poravnanja rezultata na 2:2. 

Ipak, do velikog preokreta nije mogao. Raonić je u petom odlučujućem setu igrao fantastično, te je stigao do pobjede i prolaza dalje.

Među osam najboljih na prvom Grand Slamu sezone igraće i Francuz Gael Monfils.

Francuski teniser je s 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:3 i 7:5 savladao Rusa Andreya Kuznetsova.

Australian Open, osmina finala:

Raonić - Wawrinka 3:2 (6:4, 6:3, 5:7, 4:6

Monfils - Kuznetsov 3:1 (7:5, 3:6, 6:3, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti