Štepanek objavio kraj karijere: "Gotovo je"

Češki teniser

Štepanek objavio kraj karijere: "Gotovo je"

Češki teniser Radek Štepanek donio je odluku da završi karijeru. 

Karijera velike češke legende je trajala 21 godinu, a odluku da se povuče iz tenisa Štepanek je saopštio danas na konferenciji za medije održanoj u Pragu. 

"Znam da je teniska karijera vremenski ograničena, a ja sam je pokušao produžiti što je više moguće. Došlo je vrijeme za odlazak", izjavio je Štepanek koji će 27. novembra proslaviti 39. rođendan.

Karijeru je prekinuo nakon što mu je ona počeka ozbiljno da ugrožava život. 

"Prošle godine, poslije operacije, nije mi bilo lako. Ne želim da rizikujem svoj život i njegovu sljedeću fazu koja mi predstoji. Moram voditi računa o svom tijelu."

U bogatoj teniskoj karijeri Štepanek je osvojio pet ATP titula, bio je četvrtfinalist Wimbledona (2006.) godine u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je dva Grand Slam naslova u paru s Indijcem Leanderom Paesom (Australian Open 2012. i US Open 2013.) te s reprezentacijom Češke 2012. i 2013. godine Davis Cup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi