Stepanek: Uložili smo maksimum za ovaj trofej

Čeh je odlučio promijeniti taktiku

Stepanek: Uložili smo maksimum za ovaj trofej

Treći bod za reprezentaciju Češke u velikom finalu osvojio je Radek Stepanek, na identičan način kao i prošle godine kada je Češka savladala Španiju. Tada je Berdych dobio prvi meč (Almagro), Stepanek je izgubio (Ferrer). Berdych i Stepanek su potom dobili parove (Granollers/Lopez), Berdych je izgubio četvrti susret (Ferrer), a Stepanek slavio u odlučujućem protiv Nicolasa Almagra s 3-1 u setovima.

Stepanek je ujedno postao i prvi teniser u istoriji Davis Cupa koji je dvije godine uzastopno, u petom odlučujućem susretu donio svojoj reprezentaciji naslov pobjednika.

" Uložili smo maksimum da bi smo osvojili Davis Cup. Prije petog meča sam razgovarao sa Tomasom Berdychom i odlučio sam promijeniti taktiku. Brzo sam uočio slabosti Dušana Lajovića i onda je bilo lakše jer sam razbio sistem igre. Vjerujem da smo opravdali očekivanja naših navijača" naglasio je iskusni Stepanek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.