Stephens: Ovo putovanje je bilo nevjerovatno
Foto: EPA

Pobjednica US Opena iznenađena velikim uspjehom

Stephens: Ovo putovanje je bilo nevjerovatno

Sloane Stephens je napravila veliko iznenađenje i u finalu US Opena lagano savladala svoju sunarodnjakinju, Amerikanku, Madison Keys rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

Ovo je za 24-godišnju Stephens prva Grand Slam titula u karijeri, a do nje je stigla na zaista sjajan način. U samom finalu je uspjela savladati teniserku koja se na WTA listi nalazi čak 67 mjesta ispred nje.

Nakon meča, Stephens nije krila svoje oduševljenje, ali i iznenađenje zbog velikog uspjeha koji je postigla.

"U januaru sam imala operaciju. Da mi je tada neko rekao da ću osvojiti US Open, rekla bih mu da je to nemoguće. Ovo putovanje je bilo nevjetovatno i ne bih ga mijenjala ni za šta", istakla je Stephens nakon osvajanja zadnjeg Grand Slama sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi