Stonoteniseri blizu iznenađenja protiv Belgije

Stonoteniserke ostale na nuli protiv Kanade

Stonoteniseri blizu iznenađenja protiv Belgije

Stonoteniske reprezentacije BiH su porazima otvorile nastup na Svjetskom prvenstvu u Tokyu. Stonoteniseri su bili blizu velikog iznenađenja u prvom meču Druge divizije protiv Belgije, na kraju su poraženi 2:3, dok su stonoteniserke ostale na nuli u dueli sa Kanadom.

Stonoteniseri su se odlično nosili sa Belgijom. Admir Duranspahić je preokrenuo 0-2 u setovima protiv Cedrica Nuytincka, sa tri puta po 11-8 je osigurao prvi bod za BiH. Nakon što su Armin Aličić i Edin Konjić poraženi u svojim singlovima, Duranspahić je uspio uhvatiti i drugi bod i to pobjedom protiv legendarnog
Jean - Michel Saivea koji danas igra iako ima 44 godine. Naš teniser je bio siguran u tri seta pa je odluka pala u petom singlu. Nažalost, Armin Aličić nije imao previše šansi protiv Nuytincka.

Stonoteniserke su također startale porazom i to ubjedljivim protiv Kanade. Najbliža pobjedi u singlu bila je Emina Hadžiahmetović koja je odigrala dobar meč protiv Anqi Luo. Na kraju je u petom setu bilo 13:11 za Kanađanku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.