Stonoteniseri pobjedili, stonoteniserkama poraz za kraj

Završnica Svjetskog prvenstva u Tokyu

Stonoteniseri pobjedili, stonoteniserkama poraz za kraj

U razigravanju za plasman između 37-44. mjesta, stonoteniska reprezentacija BiH je ostvarila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

Savladan je Vijetnam 3:1, a presudni treći bod izborio je Admir Duranspahić koji je nakon pobjede nad
Ba Tuan Anh Doanom, savladao i Tien Dat Lea u pet setova. U nastavku turnira naša reprezentacija će igrati protiv Izraela, pobjednik iz tog meča ide na boljeg iz duela Indonesije i Argentine.

Stonoteniserke su još jednom izgubile na ovom turniru, ovaj put od Izraela 0:3. Ovim porazom reprezentativke BiH su zaključile svoj nastup na Svjetskom prvenstvu na diobi 45.mjesta zajedno sa Peruom, Uzbekistanom i Kolumbijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.