Stonoteniserke bolje od Azerbejdžana i Latvije

Dvije pobjede u dva meča

Stonoteniserke bolje od Azerbejdžana i Latvije

M. Maksimović

Za razliku od stonotenisera, stonoteniserke su osvarile dvije pobjede na početku SP u Dortmundu. U meču je savladan Azerbejdžan 3:2, u drugom Latvija 3:0.

Prvo je nakon velike borbe ostvarena pobjeda protiv Azerbejdžana 3:2. Treći pobjednički bod je izborila Dragana Kerkez. Ona je u petom meču savladala Rufat Guliyevu 3:1, po setovima 11-2, 6-11, 11-9 i 12-10. Predhodno su po jedan bod osvojile Emina Hadžiahtmetović odnosno Ajla Kovač. 

 

Par sati kasnije savladana je Latvija sa čistih 3:0.Emina Hadžiahtmetović je izgubila tek 18 poena, Dragana Kerkez jedan set, a posao je zaključila Ajla Kovač u peto setu meča protiv Diane Rusinove.

Sutra je protivnik BiH, selekcija Macao.

 

Rezultati grupa L:

BiH - Azerbejdžan 3:2

Macao - Latvija 3:2 

Kazahstan - Gvatemala 3:0 

 

BiH - Latvija 3:0 

Kazahstan - Macao 3:0 

Gvatemala - Azerbejdžan 3:2

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.