Stonoteniserke prve u svoj grupi
Četiri pobjede u prvom krugu

Solidan nastup bh reprezentacije

Stonoteniserke prve u svoj grupi

M. Maksimović

Ženska stonoteniska reprezentacija BiH, završila je na prvom mjestu grupe K prvi krug takmičenja treće divizije na SP u Moskvi. U posljednjem susretu danas, naša selekcija je savladala Dominikansku Republiku ukupnim rezultatom 3:1, pa je sa omjerom 4:1 i devet bodova na prvom mjestu.

U današnjem meču bodove za našu selekciju su osvojile Emina Hadžiahmetović i Belma Bušatlić.
Emina je prvo pobjedila Evu Britto u pet setova, nakon što je teniserka iz Dominikanske Republike uzela prva dva seta. Istu stvar je Emina napravila i u meču sa Johenny Valdez, s tim da je u svom drugom nastupu slavila 3:1. Pored Emine Hadžiahmetović, danas je pobjedu ostvarila i Belma BUšatlić koja bila bolja od Lucie Marte 3:0. Naša treća igračica  Majda Prole je izgubila u prvom singlu danas upravo od  Johenny Valdez 2:3.

Rezultat 5.kolo:
BiH - Dominikanska Republika 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.