Stonoteniserke se bore za Diviziju II

Stonoteniseri igraju za plasman od 37. do 48.mjesta

Stonoteniserke se bore za Diviziju II

M. Maksimović

Pobjedama protiv Italije i Gvatemale, stonoteniske reprezentacije BiH su završile prvi krug takmičenja na SP u Dortmundu.

Muška stonoteniska reprezentacija je pobjedila Italiju 3:1 u posljednjem, 5. kolu prve faze takmičenja u Drugoj diviziji. Treći poen za našu selekciju je osvojio Admir Duranspahić koji je pobjedio Marca Rech Daldosa 3:2.

 

Sa dvije pobjede i tri poraza izabranici selektora Vladimira Ivaneka osvojili su četvrto  mjesto u F-grupi. U drugoj fazi takmičenja najbolji bh. stonoteniseri borit će se za opstanak u Drugoj diviziji, odnosno za plasman od 37. do 48. pozicije. Naredni protivnik naših stonotenisera će biti bolji iz duela Izraela i Finske.

 

Stonoteniserke su u petom kolu bile bolje od Gvatemale 3:2. Dragana Kerkez je izborila treći, presudni bod za pobjedu.Sa četiri pobjede i jednim porazom ekipa BiH zauzela je drugo mjesto u grupi, a u nastavku takmičenja će se boriti za plasman u Drugu diviziju. Naredni protivnik je selekcija Perua.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.