Stonoteniska reprezentacija okončala EP

Stonoteniska reprezentacija okončala EP

Bosanskohercegovački predstavnici okončali su nastupe na Svjetskom prvenstvu u stonom tenisu u Rotterdamu.

Na glavnom turniru nastupili su jedino Admir Duranspahić i Emina Hadžiahmetović, koji su zaustavljeni u prvom kolu mješovitih dublova. Bolji od bh. para bili su Francuzi Quentin Robinot i Aurore Dessaint koji su slavili sa 4:3.

Ostali bh. predstavnici nastup su okončali u kvalifikacijama.

Kada su u pitanju nastupi u singlu Srđan Milićević i Admir Duranspahić su prošli pretkvalifikacijske grupe u kojima su osvojili prva mjesta, ali su zaustavljeni u prvom kolu kvalifikacija. Milićević je poražen od Belgijanca Laurica Jeana sa 4:1, a Duranspahić od Iranca Afshina Noroozija sa 4:0.

Treći bh. predstavnik u Adnan Šehić takmičenje je završio u pretkvalifikacijama, osvojivši drugo mjesto u grupi.

U ženskoj konkurenciji u singlu Emina Hadžiahmetović je jedina prošla pretkvalifikacijsku grupu, a u prvom kolu kvalifikacija poražena je od Andree Todorović iz Srbije sa 4:1.

Dragana Iveljić-Kerkez i Majda Prole takmičenje u singlu završile su u pretkvalifikacijama.

Kada su u pitanju nastupi u konkurenciji parova, Milićević i Duranspahić su u prvom kolu kvalifikacija pobijedili Meksikance Munoza i Uribea s 3:0, dok su u drugom kolu poraženi od Austrijanaca Fegerla i Fenga s 3:1.

Emina Hadžiahmetović i Dragana Iveljić-Kerkez su u prvom kolu kvalifikacija dubla bile slobodne, a u drugom kolu su poražene od Beh i Chiu iz Malezije s 3:0.

U kvalifikacijama mješovitih dublova Srđan Milićević i Dragana Iveljić-Kerkez su bez borbe prošli prvo kolo, a u drugom su poraženi od čileanskog para Rodriguez-Vega s 3:1.

Adnan Šehić i Majda Prole zaustavljeni su u prvom kolu kvalifikacija, porazom od jordanskog para Aldmaisy/Abuyaman 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.