Subota nije dala odgovore ko će u polufinale

I Austrijanci osvojili prvi bod

Subota nije dala odgovore ko će u polufinale

M. Maksimović

Parovi definitivno nisu ništa riješili.Odluka će pasti u nedelju, pa čak i tamo gdje se to nije očekivalo. U susretu Španija - Austrija. Marach i Peya su ostavili Austriju u igri, iako realno čudo se neće dogoditi. 

Međutim, oni su obavili svoj dio posla.Granollers i Lopez su dobili prvi set i to je bilo to. Do kraja su u preostala tri, imali tri break lopte, March Peya su to izvukli i sa dva breaka su stigli do

pobjede 6-3,4-6,4-6,6-7(12) za smanjenje vodstva Španije na 2:1.

 

 

Amerikanci su na krilima braće Bryan stigli do drugo boda. Kombinacija Benneteau/Llodra se nije proslavila. Meč je trajao  dva sata i sedam minuta, braći su bila dovoljna dva breaka.Francuski par nije uspio uopšte doći do break lopte.Mike i Bob Bryan su slavili 6-4,6-4,7-6(4).

 

 

Česi su poveli 2-1, nisu ništa promijenili.Opet su igrali Stepanek i Berdych, ali su posao odradili na najbolji način.Bozoljac i Zimonjić nisu imali šanse, tek u trećm setu koji je otišao do tie breaka.

Prva dva su Berdych i Stepanek dobili 6-4,6-2.

 

 

Jedini meč parova koji je otišao u pet setova, bio je onaj u Buenos Airesu.U paklonoj, pravog fudbalskoj atmosferi, Nalbandian i Schwank su pobjedili čilića i Karlovića 3-2, 8-6 u petom setu. Hrvatski par ima za čime žaliti.Imali su break prednosti u drugom setu, break loptu za 5-3, a na kraju su peti set izgubili 8-6.Ivo Karlović je izgubio svoj servis kod rezultata 6-6.

 

 

Rezultati četvrtfinala:

Španija - Austrija 2:1

Francuska - SAD 1:2

Češka - Srbija 2:1

Argentina - Hrvatska 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.