Sudar titana: Đoković i Nadal 50. put na mreži

Spektakl u Madridu

Sudar titana: Đoković i Nadal 50. put na mreži

Novak Đoković i Rafael Nadal po 50. put ukrstiće rekete na ATP Touru.

Njih dvojica sastaće se u polufinalu Mastersa u Madridu, dok drugi polufinalni par čine Pablo Cuevas i Dominic Thiem.

Đoković, koji brani titulu u prestonici Španije, ostvario je dvije pobjede na putu do polufinala. Najprije je savladao Nicolasa Almagra, a potom je bio bolji od Feliciana Lopeza. Japanac Kei Nishikori predao mu je četvrtfinalni meč zbog povrede zgloba, tako da će Novak dosta svježiji ući u današnji duel sa Špancem.

Sa druge strane, Rafa je redom rušio Fogninija, Kyrgiosa i Goffina.

Posljednji put Novak i Rafa su se sastali prošle godine u četvrtfinalu Rima, a tom prilikom slavio je Srbijanac (7:5, 7:6).

Đoković je nešto uspješniji u međusobnim duelima (26:23), ali ga danas očekuje izuzetno težak posao protiv silno motivisanog Španca. 

Što se tiče okršaja na šljaci, Rafa je u 20 mečeva sa Novakom upisao 13 pobjeda.

U ovoj sezoni srbijanski as je zabilježio 16 pobjeda i 4 poraza, uz samo jednu osvojenu titulu (Doha). Rafa je bio dosta aktivniji ove godine i trenutno je na omjeru od 32 pobjede i pet poraza. Španski teniser u 2017. osvojio je dvije titule (Barcelona, Monte Carlo).

Duel Đokovića i Nadala na programu je danas od 16 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi