Sudijska lakrdija: On ima svoje metode, ništa "oko sokolovo"

Sramotna odluka sudije

Sudijska lakrdija: On ima svoje metode, ništa "oko sokolovo"

Na meču između Sare Errani i Yanine Wickmayer u Cincinnatiju viđena je jedan od najgorih sudijskih odluka u historiji ovoga sporta. 

Ono što je doživjela Sara Errani u meču s Yanine Wickmayer spada u anale tenisa. U toku je bio treći set (7:5, 3:6, 3:3) kada je pri tijesnom rezultatu 40:40 italijanska teniserka odservirala duboko u polje Belgijanke, no glavni sudija ovoga duela koji je bio blizu viknuo je aut i tako promijenio ispravnu odluku linijskog sudije.

Komentatori u prijenosu su bili šokirani i proglasili ovu odluku najgorom koju su ikad vidjeli. Errani je odmah tražila "oko sokolovo" koje je pokazalo kako je lopta bila 20-ak centimetara unutra, a Italijanka je skoro dobila slom živaca.

Napala je sudiju da je promijenio odluku tek kad je vidio da je Belgijanka vratila servis u aut. Tu Errani nije bila u pravu, ali to ne umanjuje katastrofalnu reakciju glavnog arbitra kojem se smije cijeli svijet.

Srećom za Errani, uspjela je dobiti meč u tie-breaku odlučujućeg seta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.