Sve je bliže samom vrhu: Ranking karijere za Džumhura

ATP lista

Sve je bliže samom vrhu: Ranking karijere za Džumhura

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur od danas bilježi novi ranking karijere.

Džumhur iz sedmice u sedmicu sve više napreduje, a danas je izašla nova ATP lista i naš teniser zauzima 36. mjesto, čime je stigao do novog rankinga u karijeri.

U odnosu na posljednju listu Damir je napredovao četiri pozicije i sada ima 1191 bod. 

Nedavno je Džumhur u St. Petersburgu (Rusija) osvojio prvu ATP titulu, a imao je dobra izdanja i u američkom Winston-Salemu, meksičkom Los Cabosu i kineskom Shenzenu. 

Ove sedmice nastupa u Pekingu na turniru ATP 500 serije, gdje će nastupati 32 igrača, a prvi rival bh. teniseru je Grigor Dimitrov. 

Što se ostalih bh. igrača tiče, napredovali su i Aldin Šetkić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić. Šetkić je 171. na svijetu, Bašić je sa 188. došao na 186. poziciju, dok se Brkić nalazi na 258. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti