Sve oči uprte u Murraya
Veliki adut Britanaca: Andy Murray

Uoči Wimbledona

Sve oči uprte u Murraya

Cjelokupna britanska štampa se radovala uspjehu Andyja Murrayja koji je postao prvi Britanac koji je osvojio teniski turnir u Queen'su još od davne 1938. godine.

Murray je u finalu turnira na travi, koji se igrao kao generalna proba uoči Wimbledona, nadigrao Amerikanca Jamesa Blakea čime je potvrdio da je jedan od glavnih favorita na predstojećem trećem Grand Slamu sezone koji počinje u ponedjeljak.

Daily Telegraph objavljuje i procjene britanskih kladioničara prema kojima je najveći favorit za osvajanje Wimbledona ipak Roger Federer, iza kojeg slijede Murray i Rafael Nadal, čiji je nastup zbog povrede koljena pod upitnikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.