Švedska na krilima Perssona među osam

Austrijanci izborili meč protiv Kine

Švedska na krilima Perssona među osam

M. Maksimović

Nakon stonoteniserki i stonoteniseri su kompletirali svoje parove četvrtfinala u Dortmundu.Jedno je sigurno, u polufinalu će Evropa imati barem jednog predstavnika. 

Domaćin Njemačka će za protivnika u četvrtfinalu imati Švedsku. Šveđani su posljednja evropska selekcija koja je osvojila naslov svjetskog prvaka prije 12 godina. Tada su Šveđani u finalu SP u Maleziji savladali Kinu. Predvođeni neumornim Perssonom, Šveđani su sredili Portugal 3:0.

 

Austrijanci će pokušati pružiti što bolji otpor Kinezima. Robert Gardos je Poljacima uzeo dva boda.

Vladimir Samsonov nije mogao sam protiv Singapura.Dobio je prvi meč, Chtchetinine je imao 2-1 protiv Ninga, ali je Singapur prošao sa 3:1.

 

Rezultati osmine finala:

Austrija - Poljska 3:1

Kineski Tajpeh - Hong Kong 3:2

Singapure - Bjelorusija 3:1

Švedska - Portugal 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.