Svi kažu da je prgav, a Kyrgios je potezom oduševio svijet

Fair play potez

Svi kažu da je prgav, a Kyrgios je potezom oduševio svijet

Australski teniser Nick Kyrgios je sinoć savladao Alexandera Zvereva sa 2:1 u setovima i plasirao se u polufinale ATP turnira u Miamiju.

Ono što je obilježilo ovaj meč je fair play potez Kyrgiosa u prvom setu pri rezultatu 3:3 u gemovima, kada je sugerisao svom protivniku da zatraži challenge jer je lopta bila 'dobra', uprkos tome što je dosuđen aut.

Kao da je i sam Zverev bio iznenađen potezom Kyrgiosa, ali ga je odlučio poslušati i nije se pokajao. Da Nijemac nije zatražio challenge bilo bi 30:30, ali ovako je došlo do promjene odluke.

Zverev se zahvalio Kyrgiosu na lijepom gestu, a Australac je sa druge strane terena uzviknuo: "Želim ovo vidjeti na društvenim mrežama", što je izazvalo smijeh svih na tribinama.

Mladi Nick Kyrgios je, osim po zavidnom teniskom umijeću i ogromnom talentu, najpoznatiji po nekim kontroverznim potezima koje nerijetko pravi i koji se uvijek guraju u prvi plan. Međutim, sinoć je pokazao da ipak nije toliko loš momak kakvim ga predstavljaju.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti