Švicarska osvojila Davis Cup

Federer razbio Gasqueta i donio trofej Švicarskoj

Švicarska osvojila Davis Cup

Teniseri Švicarske pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa nakon što su u prvom današnjem duelu došli do pobjede i poveli sa nedostižnih 3:1 protiv Francuske. 

Pobjednički bod Švicarskoj donio je Roger Federer pobjedom protiv Richarda Gasqueta rezultatom 3:0 za svega sat vremena i 55 minuta igre. Federer je slavio po setovima rezultatom 6:4, 6:2, 6:2. 

U trećem gemu prvog seta Federer je napravio break i tu prednost sačuvao je do kraja prvog seta u kojem je Francuz pružio najveći otpor. Drugi i treći set Federer je bez problema riješio u svoju korist sa dva puta po 6:2. U oba seta Federer je napravio po dva breaka na servis Francuza. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.