Švicarska povela 2-1, Federer i Wawrinka sigurni u paru

Federer ima veliku priliku u nedelju

Švicarska povela 2-1, Federer i Wawrinka sigurni u paru

Nakon dva dana velikog finala Davis Cupa, Švicarska je na korak do istorijskog rezultat. Kako se i očekivalo, Švicarski nisu riskirali, Stanislas Wawrinka i Roger Federer su zaigrili u meču parova i ostvarili su sigurnu pobjedu u tri seta protiv kombinacije Julien Benneteau - Richard Gasquet 6-3, 7-5, 6-4.

Tri breaka su bila dovoljna Federeru u Wawrinki za bod koji bi mogao na kraju biti i odlučujući. Francuzi su prvi put servis izgubili u šestom gemu, dvije break lopte Wawrinke i Federera su bile jedine u tom setu. U drugom setu je situacija bila drugačija, daleko više problema na servisu su imali Stan i Roger.

Spašavali su se u drugom, četvrtom, osmom gemu, ukupno su pet break lopti prokockali Benneteau i Gasquet, nakon čega je stigla kazna. Kod 5-5 Francuzi gube servis, predhodno spasivši dvije break lopte. Kada su Federer i Wawrinka poveli 4-2 u trećem setu bilo je jasno da Francuzi teško mogu do preokreta. Jednu meč loptu na 5-4 švicarski par nije iskoristio, ali jeste prvu sljedeću u narednom gemu.

Omjer winnera je bio ubjedljivo na strani pobjedničkog para (67-53). Što se tiče break lopti, od pet Gasquet i Bennetau nije iskoristili niti jednu, Federer i Wawrinka su imali čak 11 prilika da uzmu servis protivnicima.

U nedelju su na rasporedu dva meča, meč loptu će u svojim rukama imati Roger Federer, idealna prilika da stavi tačku na i kada su u pitanju naslovi i titule koje je osvojio u karijeri.

Francuska - Švicarska 1:2
Benneteau/Gasquet - Federer/Wawrinka 3-6, 5-7, 4-6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.