Švicarska za polufinale protiv Kazahstana

Branitelji naslova teško protiv Holandije

Švicarska za polufinale protiv Kazahstana

U Svjetskoj grupi Davis Cupa do sada su kompletirana tri para četvrtfinala. Branitelji naslova Česi u četvrtfinalu će igrati protiv Japana kao gosti.

Dileme oko pobjednika u Ostravi riješio je Tomas Berdych koji je u tri seta dresio De Bakkera. De Bakker je uskočio kao zamjena za Robina Haasea. Francuzi su i u narednoj rundi domaćini i to selekciji Njemačke. Njemačka je prošla oslabljenu Španiju koja drugu godinu zaredom mora ići u borbu za opstanak. Francuzi na zemlji nisu imali problema sa Australijom. Australci su uzeli set u pet mečeva.

Švicarski " Dream team" je slavio u Novom Sadu 3:2, pa je blizu polufinala, jer u četvrtfinalu čeka Kazahstan. Kazahstanci su zamalo prosuli pobjedu iako su već u petak imali 2-0 protiv Belgije. Goffin je dobio u pet Kukushkina, pa je vratio sve na početak. Na kraju je treći bod osvojio Golubev nakon pobjede nad Bemelmansom. Posljednji par četvrtfinala će biti kompletiran nakon što završe mečevi u Buenos Airesu i San Diegu.

Svjetska grupa, 1.kolo:
Češka - Holandija 3:2
Japan - Kanada 4:1
Njemačka - Španija 4:1
Francuska - Australija 5:0
Kazahstan - Belgija 3:2
Srbija - Švicarska 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.