Svitolina i Radwanska se namučile, kraj za Konjuh
Foto: EPA

Svitolina i Radwanska se namučile, kraj za Konjuh

M. Šljivak

Elina Svitolina uspjela je da se nakon dosta muke plasira u narednu fazu takmičenja na Roland Garrosu. Ona je u meču 2. kola uz dosta muke pobijedila Bugarkinju Tsvetanu Pirnkvou s 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:2.

Peta nositeljica je u ovaj meč ušla kao apsolutni favorit. Ipak, Pironkova je pokazala da nije uzalud na turniru, pa je prvi set riješila u svoju korist sa 6:3.

Velika borba viđena je u nastavku meča, posebnno u drugom setu. Obje teniserke su imale dosta problema da zadrže servis, a na kraju se u takvoj igri bolje snašla Svitolina i drugi set je osvojila sa 6.3.

Tu  je Pironkovoj bio kraj. Lagano je Svitolina dobila treći set (6:2) i na kraju zasluženo odlazi u narednu fazu takmičenja.

Agnieszka Radwanska je s 2:1 (6:7, 6:2, 6:3) pobijedila 113. igračicu svijeta, Belgijanku Alison Van Utytvanck.

Dalje je prošla i Francuskinja Alize Cornet koja je pobijedila Barobru Strycovu s 2:0, a vrijedi svakako istaći i poraz Hrvatice Anje Konjih. Nju je s 2:0 (6:0, 7:5)  pobijedila poljska teniserka Magda Linette.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi