Svjetski prvak dobio dozvolu da ima djevojku

Ustupak kineske vlade

Svjetski prvak dobio dozvolu da ima djevojku

Najbolji svjetski stonoteniser, Kinez Wang Hao (25), napokon smije imati djevojku. Tako je, naime, odredila - kineska vlada.

Poznato je da su najbolji kineski sportisti pod stalnim nadzorom države, a koliko daleko to ide najbolje prikazuje primjer svjetskog stonoteniskog prvaka i prvog igrača svjetske liste čija su jedina preokupacija smjeli biti treninzi u nacionalnom kampu.

Djevojku dosad nije smio imati, a kad je to ipak pokušao prije pet godina, umalo je to skupo platio. Na kraju se ipak izvukao, jer je prepoznat kao veliki talenat, ali djevojka Fan Ying, također stonoteniserka, izbačena je iz reprezentacije. Sada je Wang Hao ipak dobio dozvolu vlasti da se viđa s 23-godišnjom Peng Luyang, također stonoteniserkom.

Prema kineskom sistemu, sportisti su u karanteni sve dok im država ne dopusti da vode samostalni život. Dio novca koji zarade moraju vratiti u sistem koji ih je stvorio, a i sklapati bračnu zajednicu smiju tek kad budu dovoljno stari. Čini se da je Wang Hao napokon ispunio taj kriterij.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.