Talentovani mladić iz Hamburga pred novom titulom

Zverev razbio Nishikorija

Talentovani mladić iz Hamburga pred novom titulom

E. Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev izborio je novo finale na ATP Touru.

Talentovani Nijemac je u polufinalu Washingtona pobijedio Keija Nishikorija. Deveti igrač svijeta je sa 6:3, 6:4 poražen od osmog igrača svijeta.

Zverev je dominirao u meču i nije dopuštao Japancu da mu ugrozi put do finala, a tamo ga čeka Kevin Anderson iz Južne Afrike.

Dvadesetogodišnjak iz Hamburga pokušat će večeras da dođe do pete  titule u karijeri i favorit je protiv Andersona, koji je u polufinalu bio bolji od Jacka Socka.

"Mnogo bi mi značila titula u Washingtonu. Bilo bi lijepo nastaviti s pobjedama, ali Anderson je dobar teniser i vjerujem da i on želi isto što i ja", kazao je Zverev, koji je ove godine slavio u Rimu, Minhenu i Montpellieru, a prošle godine u St. Petersburgu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi