Tata Ratko: O Ajli sada pišu kao da je Ronaldo

Ajla Tomljanović čeka pasoš Australije

Tata Ratko: O Ajli sada pišu kao da je Ronaldo

Mlada teniserka iz Hrvatske, Ajla Tomljanović u budućnosti će nastupati za Australiju. Ova odluka je iznenadila mnoge, posebno medije u Hrvatskoj koji su uporno tražili razloge zbog kojih se ova mlada igračica odlučila za ovaj korak.

Sama Ajla je napokon Hrvatskoj pojasnila razloge promjene državljanstva.

"Do kontakta sa Australcima je došlo spontano, u procesu sam dobivanja državljanstva. Nisam razočarana u HTS, već dugo vremena nisam dobijala pomoć i sve što sam do sada uradila, uradila sam sam sa svojom porodicom. Vjerujem da će sada biti drugačije, da ću ostvariti svoje snove " rekla je Ajla, trenutačno 55.igračica svijeta.

Ajlin otac, nekada proslavljeni rukometaš, Ratko Tomljanović je također dao svoje objašnjenje.

"Pojavila se mogućnost da Ajla zaigra za Australiju, mi smo je podržali i nimalo ne žalimo. Mogli smo tražiti i američko državljanstvo, ali ovo je stiglo spontano. Ovo nije odluka protiv HTS-a niti ima ikakve veze s hrvatskim tenisom. Jednostavno, Australci su nam dali sjajne uslove, a to nam je najbitnije.
Malo mi je smiješno da se o Ajli u posljednja tri, četiri dana piše kao da je u pitanju Ronaldo, pune su je novine. Deset godina nitko nas nije pitao gdje smo ni kako smo," naglasio je tata Ratko.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.