Tenis od danas i zvanično ima novog vladara
Foto: EPA

Tenis od danas i zvanično ima novog vladara

A. Beganović

Britanski teniser Andy Murray od danas je i zvanično najbolji teniser na svijetu, dok je naš Džumhur na najnovijoj ATP listi ostvario napredak za jedno mjesto.

Nakon 122 sedmice srbijanski teniser je izgubio prvo mjesto na ATP listi, no imat će priliku već na završnom turniru u Londonu da se ponovo vrati na čelnu poziciju ali samo ukoliko osvojio završni turnir.

Murray na najnovijoj ATP listi ima 11.185 poena, Đoković 10.780, a trećeplasirani Stan Wawrinka je daleko iza nedodirljivog dvojca sa 5.115 poena.

Zanimljivo je i da je po mnogima najbolji teniser svih vremena, Roger Federer, ispao iz TOP 10 i trenutno sa nalazi na 16. mjestu ATP liste, dok je hrvatski teniser Marin Čilić napredovao za tri pozicije i trenutno je sedmi reket na svijetu.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nalazi se na 79. mjestu sa 699 poena, Mirza Bašić je ostao na 158. mjestu, dok je Aldin Šetkić nazadavao za 10. mjesta i nalazi se na 209. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi