Teniseri osigurali drugo kolo

Davis Cup

Teniseri osigurali drugo kolo

E. Škorić

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u 2. kolo Druge  grupe Euro-afričke zone Davis Cupa nakon što je u Sarajevu u meču 1. kola protiv Luksemburga povela sa nedostižnih 3:0. 

Treći bod  i ukupnu pobjedu bh. timu osigurali su  Damir Džumhur i Tomislav Brkić, koji su u igri parova savladali  Mikea Scheidweilera i Laurenta Brama sa  6:1, 6:3, 6:3.   

 

Preostala dva meča singla igraju se u nedjelju  u dovrani "Ramiz Salčin" Mojmilo od 14.00 sati, a sastaju se Damir Džumhur i Ugo Nastasi, te Aldin Šetkić i Mike Scheidweiler. 

 

Teniseri BiH će u 2. kolu Druge grupe Euro-afričke zone sredinom aprila u našoj zemlji igrati  protiv pobjednika meča Moldavija - Mađarska. Trenutni rezultat je 2:1 za Moldaviju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.