Teniseri se žale na uslove: Čekaju da neko umre na terenu

Teški vremenski uslovi

Teniseri se žale na uslove: Čekaju da neko umre na terenu

M. Šljivak

Australian Open, prvi Grand Slam u sezoni, igra se po nevjerovatno visokim temperaturama.

Teniseri i teniserke veoma teško podnose velike temperature koje idu i preko 40 stepeni Celzijusa, a neki od njih su kolabirali usljed iscrpljenosti.

Iako su teniseri poznati kao pravi terminatori, temperature u Melbourneu su jako velike, pa su tako Radek Štepanek i Frank Dancevic jednostavno pali na teren, a na račun organizatora pristižu brojne optužbe.

Teniseri smatraju kako su uslovi za igru nehumani, te da nije normalno igrati po ovako visokim temperaturama.

"Čitav život igram mečeve od pet setova, a ovdje sam se onesvjestio od vrućine nakon jednog i po seta. Ovo su nehumani uslovi. Nije fer prema prema igračima, niti prema publici. Mnogi se igrači žale, ali organizatore to nije briga. Oni i dalje misle da je normalno igrati po toj vrućini i tako će raditi sve dok neko ne umre na terenu", rekao je kanadski teniser Frank Dancevic.

I teniserke imaju puno problema. Susret između Viktorije Azarenke i Larssonove prekinut je na 10 minuta zbog prevelike temperature.

"Kakav je bio osjećaj igrati? Kao da me neko stavio u tavu za pečenje", rekla je Azarenka, dok je srbijanska teniserka Jelenu Janković također veoma dobro opisala stanje u kojem igrači se nalaze.

"Strašno je vruće i ponekad mi se čini kao da su mi tenisice zalijepljene za podlogu. Potplat se počeo topiti, a kada sam ga pipnula, mislila sam da sam dotaknula vrući lonac, a ne tenisicu", dodala je Janković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.