Teniseri spremni i uvjereni u prolaz u narednu rundu

Teniska reprezentacija BiH uoči Tunisa

Teniseri spremni i uvjereni u prolaz u narednu rundu

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija BiH od ponedjeljka se nalazi u Zenici gdje će u okviru Davis Cupa u okviru 1. kola Euroafričke zone u zeničkoj Areni dočekati selekciju Tunisa.

Gledajući na ranking igrača naše selekcije i protivnika, izabranici selektora Amera Delića su u prednosti, ali ovo takmičenje je mnogo puta pokazalo da favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Danas je u prostorijama Arene održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili svi naši igrači, te Direktor našeg saveza Senad Terzimehić. Očekivanja su da naša selekcija može i mora proći u narednu rundu, a takvog razmišljanja je čitav naš tim, koji vjeruje da će njihovi mečevi privući veliki broj publike u Zenici.

Mečevi se igraju na tri dobivena seta, s tim da u odlučujućem setu nema tie-brejka. Prvi dan se igraju dva sing meča u kojima se sastaju prvi igrač iz jedne ekipe sa drugim igračem iz druge ekipe i obratno.

Kada je u pitanju dubl igra, tu će nastupiti dvojac Bašić-Brkić, iako je postojala mogućnost da zaigra i selektor Delić, ali on će reket u ruke uzeti, samo ako se neko povrijedi, a za to vjeruju neće biti potrebe.

Svi prisutni su zamolili gledatelje i medije koji budu prisustvovali ovim mečevima, da se pridržavaju pravila ovog sporta.

Mobiteli moraju biti isključeni, blic ne smije niko koristiti za slikanje i snimanje, te mora biti maksimalna tišina, kada je aktivna igra. Svi se nadaju da će sve proteći u najboljem redu, te da će naša selekcija ostvariti konačni trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi