Teniski svijet će moći da uživa u još jednoj poslastici

Federer protiv Đokovića u finalu

Teniski svijet će moći da uživa u još jednoj poslastici

E. Škorić

Roger Federer pridružio se Novaku Đokoviću u finalu ATP turnira iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu.

Nešto ranije je Đoković nadigrao Andy Murrayja, a u drugom polufinalu Federer je sa 7:5, 6:4 savladao neugodnog Kanađanina Miloša Raonića.

Raonić je prethodno imao težak meč u četvrtfinalu gdje je namučio, a onda i izbacio Rafaela Nadala, no protiv Švicarca jednostavno nije mogao.

Uspijevao je svojim prepoznatljivim servisom da se drži u meču, no po jedan brejk u oba seta je Fedexu bilo dovoljno za finale.

U prvom setu je Federer tek nakon 10 gemova napravio brejk, da bi na početku drugog uspio da udzme servis svom rivalu. 

Federer će tako odmjeriti snage s Đokovićem u finalu, kojeg je nedavno savladao u Dubaiju. Ujedno je to repriza finala iz prošle godine, kada je Đoković slavio u tri seta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.