Teniskoj legendi potonule sve lađe: Becker bankrotirao
Foto: EPA

Zbog velikih dugovanja

Teniskoj legendi potonule sve lađe: Becker bankrotirao

Nekada sjajni njemački teniser Boris Becker se suočava sa velikim finansijskim problemima, a britanski The Guardian izvještava da je Becker i formalno objavio bankrot.

Advokati nekadašnjeg najboljeg svjetskog tenisera su se pokušali nagoditi sa britanskim Sudskim registrom za bankrote i omogućiti svom klijentu zadnju šansu da otplati svoje dugove.

Ipak, sutkinja Christine Derrett je izjavila da "sa željenjem" mora zaključiti da ne postoje validni dokazi da će Becker isplatiti dugovanja, te je odlučila odbiti zahtjev njegovih advokata da se slučaj odgodi za 28 dana.

"Stekla sam utisak čovjeka čija je glava u pijesku", rekla je sutkinja Derrett.

Becker je bio prisiljen objaviti bankrot zbog dugovanja prema bankarskoj kompaniji Arbuthnot Latham & Co iz 2015. godine, nakon što je ova kompanije podnijela zahtjev za isplatu dugovanja.

Advokatski tim legendarnog tenisera je pokušao ubijediti sud da će dug biti isplaćen, te da je s tim ciljem Becker založio i nekretnina na Mallorci vrijedne šest miliona eura.

Svi zahtjevi su odbijeni, a njegov advokat je izjavio da sud treba razumjeti da neko u Beckerovoj poziciji neće profitirati od proglašenja bankrota, te da je realnija opcija da će ovakva odluka naškoditi njegovom imidžu.

"On je davno trebao misliti na to. Ne dešava se često da profesinalna osoba ima ovakav dug još od 2015. godine. Ovo je historijski dug", istakla je Christine Derrett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi