Teška gostovanja za Španiju, Hrvatsku, Srbiju

Borba za opstanak u Svjetskoj grupi

Teška gostovanja za Španiju, Hrvatsku, Srbiju

Paralelno sa mečevima polufinala, danas se igraju i oni za opstanak u Svjetskoj grupi. Društvo je vrlo zanimljivo, tu su Srbija, Španija, SAD, Australija, Hrvatska, reprezentacije koje su osvajale Davis Cup.

Srbija gostiju u Indiji, Lajović i Krajinović će podnijeti najveći teret, u situaciji kada nema Đokovića, Troickog, Tipsarevića.

Španija je u sličnoj situaciji, sa trećom postavom dolazi na noge Brazilcima u Sao Paulo. Igrat će se naravno na zemlji, atmosfera će biti paklena, Španci će imati puno posla kako bi ostali u Svjetskoj grupi. Brazil ima jak par (Melo i Soares) i neugodne singl igrače na zemlji, Dutra Silvu i Bellucija.

Izrael zbog poznate situacije Argentinu čeka u Americi, Ukrajina u Tallinu Belgiju. U Amsterdamu će igrati Holandija i Hrvatska. Marin Čilić je stigao u Amsterdam, ali neće igrati prvog dana. S obzirom da Krajan nema Karlovića i Dodiga, Delić i Čorić će igrati prvog dana protiv Sijslinga i Haasea. Ako Holandija osvoji dva boda prvog dana, Hrvatska bi mogla biti u problemima.

Na travi će očekivano u Perthu Australija ugostiti Uzbekistan. Nema Tomica, tu je nova nada Nick Kyrgios.

Parovi play off za opstanak:
Indija - srbija
Brazil - Španija
izrael - Argentina
Kanada - Kolumbija
SAD - Slovačka
Australija - Uzbekistan
Holandija - Hrvatska
Ukrajina - Belgija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.