Težak žrijeb za Novaka Đokovića

Wimbledon

Težak žrijeb za Novaka Đokovića

E. Škorić

Treći Grand Slam sezone počinje u ponedjeljak, a prvi favoriti su Andy Murray i Roger Federer.

Wimbledon bi ove sezone mogao da bude posebno zanimljiv i teško je reći ko je glavni favorit, a Roger je i sa 36 jedan od onih kojima se daju dobre šasne da može do nove GS titule. Rafa Nadal je nakon dugo vremena počeo da igra, pokorio je turnire na šljaci, dok se očekuje da i Novak Đoković konačno vrati staru formu, a Andy Murray je uvijek jedan od favorita.

Ne treba zaboraviti ni Stana Wawrinku, mlade nade poput Alexandera Zvereva ili Dominica Thiema, Marina Čilića, Miloša Raonića...

Đoković turnir otvara protiv Martina Klizana, a žrijeb mu kasnije donosi Delpa, Thiema i Federera. 

Alexandar Dolgopolov bit će prvi protivnik Federeru, Del Potro otvara protiv Kokkinakisa, Wawrinka protiv Medvedeva, Nadal protiv Milmana, Berdych protiv Chardyja, Čilić prtoiv Kohlschreibera... Što se bh. tenisera tiče, Damir Džumhur na otvaranju igra protiv Argentinca Olive, u drugom kolu vjerovatno bi ga čekao Ivo Karlović, a u trećem Muller.

Sve parove možete vidjeti OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi