Thiem i Goffin za prvi naslov na touru

Prvi Austrijanac nakon Melzera 2008. godine

Thiem i Goffin za prvi naslov na touru

Nakon 2008. godine i Jürgena Melzera, Austrijanci imaju ponovo finalistu ATP turnira u Kitzbühelu. U današnjem polufinalu, Dominic Thiem je deklasirao Juana Monaca 6-3, 6-1 za svoje prvo finale na Touru.

Mladi 20- godišnji Austrijanac je ove godine na omjeru 13 pobjeda, 14 poraza i ovo finale je njegov najbolji rezultat sezone. Sve je bilo gotovo za sat vemena, Austrijanac je stigao do sigurne pobjede. U finalu ga čeka Belgijanac David Goffin koji je također prvi put u finalu jednog ATP turnira.

Za razliku od Thiema, Goffin je imao daleko teži meč u polufinalu kontra Maxima Gonzaleza. Argentinac je dobio prvi u kojem je Goffin imao break prednosti, vodstvo 5-4. U drugom je presudio break Belgijanca za 5-3, u trećem je Gonzalez izvukao dvije meč lopte na 5-1, vratio je jedan break zaostatka, pa je spasio još jednu na 5-3, ali više nije mogao. Dobru formu sa challengera Goffin je pretvorio u prvo ATP finale. Predhodno je osvojio tri turnira zaredom u Tampereu, Poznanu i Scheveningenu.

Polufinala:
David Goffin (Bel) - Maximo Gonzalez (Arg) 5-7, 6-4, 6-3
Dominic Thiem (Aut) - Juan Monaco (Arg) 6-3, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.