Thiem izborio četvrtfinale u Parizu

Austrijanac savladao Granollersa-Pujola

Thiem izborio četvrtfinale u Parizu

E. Čaušević

Austrijski teniser Dominic Thiem izborio je četvrtfinale na Roland Garrosu.

Thiem je danas u meču osmine finala igrao proti Marcela Granollersa-Pujola i bez problema je stigao do pobjede od 3:1 u setovima (2:6, 7:6, 1:6, 4:6).

Austrijanac je prvi set riješio za 43 minute kada je pokazao još jednom da se nalazi u sjajnoj formi. Thiem je slavio sa 6:2 i poveo sa 1:0 u setovima. Ipak, španski teniser je u narednom setu zaigrao mnogo bolje, te je nakon tie-breaka izjednačio na 1:1.

Međutim, to je bilo sve što je Granollers-Pujol uspio uraditi u današnjem meču. Thiem je ekspresno završio treći set sa 6:1, da bi u četvrtom setu slavio sa 6:4 za konačnih 3:1 u setovima.

Thiem u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz duela Goffin - Gulbis.

Roland Garros, osmina finala:

Dominic Thiem - Marcelo Gralollers-Pujol 3:1 (2:6, 7:6, 1:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi