Thiem osvojio prvi trofej na travi

Nastavio sa odličnim igrama

Thiem osvojio prvi trofej na travi

Dominic Thiem je nakon sjajnih rezultata na šljaci konačno proigrao i na travi.

Sjajni 22-godišnji austrijski teniser do ove sezone nije uspio da veže dvije pobjede na ovoj podlozi, a onda je uslijedio niz od četiri uzastopna trijumfa.

Thiem je na startu turnira u Stuttgarrtu savladao Samuela Grotha, potom Mikhaila Youzhnog i velikog Rogera Federera, da bi danas u finalu u tri seta bio bolji od domaćeg igrača Philippa Kohlschreibera (6:7, 6:4, 6:4).

Finale je prvobitno trebalo biti završeno juče, ali je zbog kiše nastavak susreta prolongiran za ponedjeljak.

Kohlschreiber je do prednosti u meču došao nakon što je u prvom setu slavio u taj-brejku. Ovaj period igre Nijemac je dobio rezultatom 7:2. Međutim, Thiem je sa dva brejka u naredna dva seta preokrenuo rezultat u svoju korist i na kraju došao do 4. titule u sezoni, odnosno 7. u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi