Thiem "proigrao" na travi

ATP Stuttgart, četvrtfinale

Thiem "proigrao" na travi

Dominic Thiem po prvi put u karijeri uspio je da veže dvije pobjede na travi.

Austrijski teniser današnjim trijumfom nad Rusom Mikhailom Youzhnym (3:6, 6:4, 7:5) plasirao se u polufinale ATP turnira u Stuttgartu.

Iako je nakon samo nekoliko minuta igre imao prednost od 2:0, sedmi teniser svijeta nije uspio da prvi set riješi u svoju korist. Youzhny osvaja šest od narednih sedam gemova i na taj način dolazi do vodstva u meču.

Thiem je u drugom setu imao samo jednu brejk loptu, i to u desetom gemu. Nakon velike borbe Austrijanac je, ipak, oduzeo servis rivalu i izjednačio rezultat u setovima.

Treća dionica donijela je i najviše uzbuđenja. Teniseri su ljubomorno čuvali svoj servis do 12. gema, a onda je Thiem uspio da realizuje drugu brejk šansu i obezbijedi plasman u narednu rundu takmičenja.

U polufinalu austrijski teniser snage će odmjeriti sa boljim iz meča Roger Federer - Florian Mayer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi