Thiem šokirao Wawrinku, Fognini prijetio sudiji

Iznenađenje u Madridu

Thiem šokirao Wawrinku, Fognini prijetio sudiji

Veliko iznenađenje se dogodilo na ATP turniru u Madridu. Pobjednik Australian Opena i Monte Carla, Stanislas Wawrinka je poražen već u drugom kolu od 70. igrača svijeta, Austrijanca Dominica Thiema, s 1-6, 6-2, 6-4.

Tako su organizatori velikog turnira ostali bez tri velika imena. Prvo su otkazali Novak Đoković i Roger Federer, sada je poražen Wawrinka, pa Rafael Nadal ima priliku otići do kraja. Ako se naravno ne dogodi još neko veliko iznenđenje.

Stanislas je dobio lako prvi set 6-1, onda do kraja meča nije uspio napraviti više nijedan break. U drugom setu je Thiem poveo 3-0, pa je još jednom uzeo servis Švicarcu. U trećem je presudni break za Austrijanci stigao u desetom gemu.

U meču prvog kola Ukrajinac Dolgopolov je pobjedio Fabia Fogninija 7-5, 4-6, 6-3. Fognini se opasno obrušio na sudiju u stolici. Prijetio je sudiji Muhamadu Lahyaniju, na kraju meča ga zvao da siđe sa stolice jer ga čeka... No, Lahyani se mudro zadržao na stolcu dok Fogninija nisu ispratili s terena.

Nicolas Almagro je prošao u drugo kolo ali se poprilično namučio u realizaciji meč lopti protiv Golubeva. Prvu je propustio u osmom gemu, dvije u devetom, serija se nastavila. Nove tri su otišle u nepovrat u 12-tom. Onda još dvije u tie breaku, tek je iskoristio onu za 7-4. Devet meč lopti u trećem i još dvije u drugom set. Na kraju ukupno 11.


Rezultati 1.kolo:
Juan Monaco (Arg) - Jurgen Melzer (Aut) 6-4, 6-3
Ogor Sijsling (Hol) - Tommy Haas (Nje, 14) 3-6, 6-1, 6-4
Kevin Anderson (JAR) - Radek Stepanek (Cze) 3-6, 6-3, 6-4
Nicolas Almagro (Špa) - Andrey Golubev (Kaz) 6-3, 6-7(9), 7-6(4)
Alexandr Dolgopolov (Ukr) - Fabio Fognini (Ita, 13) 7-5, 4-6, 6-3
Ernests Gulbis (Lat) - Jerzy Janowicz (Pol) 7-6(5), 3-6, 6-2
Marin Čilić (Hrv) - Joao Sousa (Por) 6-1, 6-1


Rezultati 2.kolo:
Bautista Agut (Spa) - Fernando Verdasco (Spa) 2-6, 7-6(4), 6-1
Milos Raonic (Can, 8) - Jeremy Chardy (Fra) 6-3, 6-3
Kei Nishikori (Jap, 10) - Garcia-Lopez 6-3, 6-1
Dominic Thiem (Aut) - Stanislas Wawrinka (Svi, 3) 1-6, 6-2, 6-4
David Ferrer (Spa, 5) - Albert Ramos (Spa) 7-6(6), 5-7, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti